Ace Utilities v5.3.0

Suggest new features for future releases, participate in beta tests and share the results
Aneesh
Site Admin
Posts: 898
Joined: Mon Aug 04, 2003 7:12 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC4

Post by Aneesh » Mon Nov 19, 2012 11:58 am

FAM07 wrote:Hi,
Here are my questions (RC4):
1- Is there any form to avoid the groups of files or keys that the results show after a scan, for example setting it in Options?
2- When it is opened a group, the found elements appear highlighted (blue), is it a bug?
Thanks.
Also, you can disable 'grouping' by going to the 'View' menu of the tool and unchecking the 'Enable groups' option. The down side is this change has to be made every time. :--|
Regards,
Aneesh,
Acelogix Software Team.

Aneesh
Site Admin
Posts: 898
Joined: Mon Aug 04, 2003 7:12 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by Aneesh » Thu Nov 29, 2012 6:47 am

RC5 released.
Regards,
Aneesh,
Acelogix Software Team.

saad
Posts: 113
Joined: Sat Nov 08, 2008 8:16 pm

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by saad » Sat Dec 01, 2012 4:02 am

I have a Windows 8 64-bit system. 'Fix Invalid Shortcuts' finds some valid shortcuts.
Last edited by saad on Wed Jul 17, 2013 4:49 pm, edited 1 time in total.

siliconman01
Posts: 118
Joined: Sat Aug 25, 2007 9:09 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by siliconman01 » Sat Dec 01, 2012 2:35 pm

This applies to Windows 7 SP1 x86 and x64 Professional with RC5.

If you do a fresh/clean install, the Wizard does not install the Ace Utilities folder in the Start Menu. If you install again over the top, the folder shows up in the Start Menu.

In addition, Registry Cleaner and Registry Compactor utilities have the same icon. Registry Compactor icon is incorrect.
Home Built ASUS ROG Maximus Extreme; Dell XPS 8700; Dell XPS 15 (9575) 2in1- all with Windows 10 x64 Professional.

siliconman01
Posts: 118
Joined: Sat Aug 25, 2007 9:09 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by siliconman01 » Sat Dec 01, 2012 3:06 pm

What is blank entry in Jump List option list ??
Attachments
Jump List.jpg
Jump List.jpg (167.64 KiB) Viewed 20172 times
Home Built ASUS ROG Maximus Extreme; Dell XPS 8700; Dell XPS 15 (9575) 2in1- all with Windows 10 x64 Professional.

Aneesh
Site Admin
Posts: 898
Joined: Mon Aug 04, 2003 7:12 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by Aneesh » Sat Dec 01, 2012 3:19 pm

siliconman01 wrote:What is blank entry in Jump List option list ??
It's the 'separator' between menu items. Try 'disabling' it and then view the 'jump list'; see the difference.
Regards,
Aneesh,
Acelogix Software Team.

siliconman01
Posts: 118
Joined: Sat Aug 25, 2007 9:09 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by siliconman01 » Sat Dec 01, 2012 3:31 pm

This applies to Windows 7 SP1 x86 Professional. It DOES NOT apply to Windows 7 SP1 x64 Professional.

The option shown in the attached pic does not function correctly on 32-bit Windows 7. It clips off the Restore icon.
Attachments
BadOption.jpg
BadOption.jpg (187.28 KiB) Viewed 20171 times
Home Built ASUS ROG Maximus Extreme; Dell XPS 8700; Dell XPS 15 (9575) 2in1- all with Windows 10 x64 Professional.

siliconman01
Posts: 118
Joined: Sat Aug 25, 2007 9:09 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by siliconman01 » Sat Dec 01, 2012 3:50 pm

The Export Preferences / Import Preferences options under Menu>Settings do not export and import the Advanced options for Registry Backup/Restore.
Attachments
RegistryBackup&Restore.jpg
RegistryBackup&Restore.jpg (161.8 KiB) Viewed 20169 times
Home Built ASUS ROG Maximus Extreme; Dell XPS 8700; Dell XPS 15 (9575) 2in1- all with Windows 10 x64 Professional.

saad
Posts: 113
Joined: Sat Nov 08, 2008 8:16 pm

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by saad » Sat Dec 01, 2012 6:11 pm

Few questions.

Does the Backup location change only on fresh installs of Ace Utilities?
Do "Over the top" upgrades retain the original location (%Documents%) of the backups?

siliconman01
Posts: 118
Joined: Sat Aug 25, 2007 9:09 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by siliconman01 » Sat Dec 01, 2012 7:14 pm

Below are two registry keys that AU registry cleaner should NOT detect for deletion. They are for SuperAntiSpyware software, 32-bit and 64-bit version.

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\services\!SASCORE\AppDataPath

HKEY_CURRENT_USER\Software\SUPERAntiSpyware.com\SUPERAntiSpyware.com

Below is a link to some SAS forum discussion concerning !SASCORE

http://forums.superantispyware.com/inde ... re-folder/

Below is the content of HKEY_CURRENT_USER\Software\SUPERAntiSpyware.com\SUPERAntiSpyware.com
[HKEY_CURRENT_USER\Software\SUPERAntiSpyware.com]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\SUPERAntiSpyware.com\SUPERAntiSpyware]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\SUPERAntiSpyware.com\SUPERAntiSpyware\CLSIDRestoreList]

Another detection that is in error is for program PDF-Xchange Viewer.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Approved\XCShInfo

See the link below for a description of XCShInfo.dll

http://www.runscanner.net/lib/XCShInfo.dll.html

The following keys are for Burning Studio 12. I contacted Ashampoo support and they stated that these keys are correctly entered in the registry and are needed.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Ashampoo\Ashampoo Burning Studio 12\General\MyMusicFolderPath

HKEY_CURRENT_USER\Software\Ashampoo\Ashampoo Burning Studio 12\General\MyMoviesFolderPath

HKEY_CURRENT_USER\Software\Ashampoo\Ashampoo Burning Studio 12\General\MyPicturesFolderPath

HKEY_CURRENT_USER\Software\Ashampoo\Ashampoo Burning Studio 12\General\MyDocumentsFolderPath

HKEY_USERS\S-1-5-21-2747853139-2981246509-4127024655-1000\Software\Ashampoo\Ashampoo Burning Studio 12\General\MyMoviesFolderPath

HKEY_USERS\S-1-5-21-2747853139-2981246509-4127024655-1000\Software\Ashampoo\Ashampoo Burning Studio 12\General\MyPicturesFolderPath

HKEY_USERS\S-1-5-21-2747853139-2981246509-4127024655-1000\Software\Ashampoo\Ashampoo Burning Studio 12\General\MyDocumentsFolderPath

HKEY_USERS\S-1-5-21-2747853139-2981246509-4127024655-1000\Software\Ashampoo\Ashampoo Burning Studio 12\General\MyMusicFolderPath

The content of these keys are shown below.
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Ashampoo\Ashampoo Burning Studio 12\General]
"CachingFolderPath"="C:\\Users\\TOM~1\\AppData\\Local\\Temp\\"
"ExtendedDriveSearch"=dword:00000000
"ShutDownAfterBurn"=dword:00000000
"MainWindowMinX"=dword:00000001
"MainWindowMinY"=dword:00000001
"MainWindowMaxX"=dword:ffffffff
"MainWindowMaxY"=dword:ffffffff
"firstStart"=dword:00000000
"PlaySoundAfterBurn"=dword:00000000
"SoundAfterBurn"="C:\\Program Files (x86)\\Ashampoo\\Ashampoo Burning Studio 12\\multimedia\\shutdown.mp3"
"MainWindowShowCmd"=dword:00000001
"MainWindowWidth"=dword:00000400
"MainWindowHeight"=dword:000002e2
"MainWindowX"=dword:00000000
"MainWindowY"=dword:00000000
"OpenFileDialogVersion"=dword:00000002
"TrayCloseOnVerify"=dword:00000001
"MyMusicFolderPath"="C:\\Users\\Tom\\Music\\Ashampoo Burning Studio 12\\"
"MyMoviesFolderPath"="C:\\Users\\Tom\\Videos\\Ashampoo Burning Studio 12\\"
"MyPicturesFolderPath"="C:\\Users\\Tom\\Pictures\\Ashampoo Burning Studio 12\\"
"MyDocumentsFolderPath"="C:\\Users\\Tom\\Documents\\Ashampoo Burning Studio 12\\"
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_USERS\S-1-5-21-2747853139-2981246509-4127024655-1000\Software\Ashampoo\Ashampoo Burning Studio 12\General]
"CachingFolderPath"="C:\\Users\\TOM~1\\AppData\\Local\\Temp\\"
"ExtendedDriveSearch"=dword:00000000
"ShutDownAfterBurn"=dword:00000000
"MainWindowMinX"=dword:00000001
"MainWindowMinY"=dword:00000001
"MainWindowMaxX"=dword:ffffffff
"MainWindowMaxY"=dword:ffffffff
"firstStart"=dword:00000000
"PlaySoundAfterBurn"=dword:00000000
"SoundAfterBurn"="C:\\Program Files (x86)\\Ashampoo\\Ashampoo Burning Studio 12\\multimedia\\shutdown.mp3"
"MainWindowShowCmd"=dword:00000001
"MainWindowWidth"=dword:00000400
"MainWindowHeight"=dword:000002e2
"MainWindowX"=dword:00000000
"MainWindowY"=dword:00000000
"OpenFileDialogVersion"=dword:00000002
"TrayCloseOnVerify"=dword:00000001
"MyMusicFolderPath"="C:\\Users\\Tom\\Music\\Ashampoo Burning Studio 12\\"
"MyMoviesFolderPath"="C:\\Users\\Tom\\Videos\\Ashampoo Burning Studio 12\\"
"MyPicturesFolderPath"="C:\\Users\\Tom\\Pictures\\Ashampoo Burning Studio 12\\"
"MyDocumentsFolderPath"="C:\\Users\\Tom\\Documents\\Ashampoo Burning Studio 12\\"
Home Built ASUS ROG Maximus Extreme; Dell XPS 8700; Dell XPS 15 (9575) 2in1- all with Windows 10 x64 Professional.

Aneesh
Site Admin
Posts: 898
Joined: Mon Aug 04, 2003 7:12 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by Aneesh » Sun Dec 02, 2012 6:26 am

siliconman01 wrote:This applies to Windows 7 SP1 x86 Professional. It DOES NOT apply to Windows 7 SP1 x64 Professional.

The option shown in the attached pic does not function correctly on 32-bit Windows 7. It clips off the Restore icon.
Strange!

What's that icon on the 'titlebar'? :--|
Regards,
Aneesh,
Acelogix Software Team.

siliconman01
Posts: 118
Joined: Sat Aug 25, 2007 9:09 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by siliconman01 » Sun Dec 02, 2012 7:14 am

Aneesh wrote:
siliconman01 wrote:This applies to Windows 7 SP1 x86 Professional. It DOES NOT apply to Windows 7 SP1 x64 Professional.

The option shown in the attached pic does not function correctly on 32-bit Windows 7. It clips off the Restore icon.
Strange!

What's that icon on the 'titlebar'? :--|
That's from program DisplayFusion which is a program for controlling multiple monitors. Clicking on that icon moves the window to my second monitor. Clicking again moves it back to the first monitor. I am currently running DisplayFusion Pro V5.0.0.0 Beta 4 which is the most recent version.

http://www.displayfusion.com/

Turning off DisplayFusion does not fix the problem. Moving AU to the second monitor does not solve the problem.

I have DisplayFusion controlling multiple monitors on my Windows 7 SP1 x64 Professional systems and the problem with AU does NOT occur on 64-bit.
Home Built ASUS ROG Maximus Extreme; Dell XPS 8700; Dell XPS 15 (9575) 2in1- all with Windows 10 x64 Professional.

Aneesh
Site Admin
Posts: 898
Joined: Mon Aug 04, 2003 7:12 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by Aneesh » Sun Dec 02, 2012 7:36 am

siliconman01 wrote: That's from program DisplayFusion which is a program for controlling multiple monitors. Clicking on that icon moves the window to my second monitor. Clicking again moves it back to the first monitor. I am currently running DisplayFusion Pro V5.0.0.0 Beta 4 which is the most recent version.

http://www.displayfusion.com/

Turning off DisplayFusion does not fix the problem. Moving AU to the second monitor does not solve the problem.

I have DisplayFusion controlling multiple monitors on my Windows 7 SP1 x64 Professional systems and the problem with AU does NOT occur on 64-bit.
* Does it only affect 'Pitchblack' theme or all of them?
* Did this issue only start with AU v5.3 Beta/RC?
Regards,
Aneesh,
Acelogix Software Team.

siliconman01
Posts: 118
Joined: Sat Aug 25, 2007 9:09 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by siliconman01 » Sun Dec 02, 2012 7:49 am

Aneesh wrote:
* Does it only affect 'Pitchblack' theme or all of them?
* Did this issue only start with AU v5.3 Beta/RC?
All color themes are affected.
I am not sure if it was occurring on previous versions of AU or on V5.3 Beta 1-4. I only implemented the option yesterday after a fresh install of AU V5.3RC5.

I just removed V5.3 and re-installed V5.2.5 (32-bit) and the problem exists on this version as well.
Home Built ASUS ROG Maximus Extreme; Dell XPS 8700; Dell XPS 15 (9575) 2in1- all with Windows 10 x64 Professional.

Aneesh
Site Admin
Posts: 898
Joined: Mon Aug 04, 2003 7:12 am

Re: Ace Utilities v5.3.0 RC5

Post by Aneesh » Sun Dec 02, 2012 10:16 am

siliconman01 wrote:
All color themes are affected.
I am not sure if it was occurring on previous versions of AU or on V5.3 Beta 1-4. I only implemented the option yesterday after a fresh install of AU V5.3RC5.

I just removed V5.3 and re-installed V5.2.5 (32-bit) and the problem exists on this version as well.
Ok, Will check that. Thank you.
Regards,
Aneesh,
Acelogix Software Team.

Post Reply